Kdykoliv do konce a nikdy
Čím později jsi nepřišla,
tím více se krátila
nedočkavost mého srdce
a kdyby už jsi u mne byla,
zemřela by beznaději tvého
nepříchodu;
a kdyby ne,
umřu já.
Sám člověk neudrží
svou tíhu po celý život (přesto že musí),
jen do předčasné smrti,
která pro něj vlastně není předčasná,
ale poeticky vysvobozující
(Důkaz!, že poesie vysvobozuje
a básník není volný, proto umírá dřív,
nebo sám)
a když sám není a tíha jej nedrtí,
jak podrážka boty žížalu (čím je),
tak předčasně umírá,
i když to nechtěl, ať je to kdykoliv...
Přečteno 267x
Tipy 1
Poslední tipující: WAYWARD
Komentáře (2)
Komentujících (2)