Praha-ha-ha
Po době delší,
jsem v Praze.
Zde však prší,
a není tu blaze.
Sedím si na lavičce,
u divadla národního.
Řádky píši ze štětce,
pro mě posvátného.
Prší, furt prší,
píší řádky tuží.
Mám mokré uši,
až mě tíži.
Město mnoha možností,
a proti mě bezdomovci.
Sedí si tam, a je jim pomoci,
ale oni mají tu svou tendenci.
Tendenci o smyslu života,
žijí si odlišně naprosto.
Stát jak kůl v plotě, jim neva,
pro mě je to však velké sousto.
Že stát není schopen se postarat,
o své lidi nemovité.
Skupina bezdomovců, bude se střádat,
a obtěžovat lidi pracovité.
Mě zatím neotravují, však,
není to pěkný pohled.
Není to ten praví, šmak,
mít je na dohled.
A tak se ti směji Praho, ha ha ha,
ty si už dávno ztratila přirovnání „zlatá“.
Pro mě si už jen dost chabá atrapa,
našeho českého, patrona.
Komentáře (0)