Bez dechu
Jaký je to pocit sám a sám tady být?
Jako nést rakev jedinému příteli
k jeho hrobu a potom ji dolů pohřbít,
odejít ze hřbitova a za chvíli veselí
zase jsou všichni, jen ty sám mlčíš,
protože nemáš s kým zvednout číš…
Pohřbil jsi už toho, koho ještě neznáš,
a zůstal jsi, jak jsi byl předtím.
Před tebou rozlehlá osamělá pláž
a to prázdno svírá, vím, vím
jak moc, jako skála na hluché, němé plíce
tlačící a ač bez dechu, nemůžeš dýchat více…
Přečteno 229x
Tipy 2
Poslední tipující: jesterka
Komentáře (0)