Akrostichon? Jde o to, že počáteční písmena všech veršů ti skládají dohromady slovo. V té klasické formě to bývalo nejčastěji jméno. Šlo o krátké básně, věnované právě tomu (člověku/věci/pocitu...), jehož jméno/označení se dalo vyčíst z prvních hlásek veršů.
Napadlo mě vzít to věnování trochu troufale. Vlastně ani nevím, jestli existuje něco jako akrostichon (v pravém slova smyslu) na něco jiného než jméno...četla jsem jen ty se jmény. A tak jsem to pojala jinak a věnovala jsem báseň strachu. =) Troufalosti zdar. =)
14.03.2008 17:25:00 | WOAM
nevím, co je to ten tvůj a..něco ale tohle , to co jsi napsala se mi zamlouvá:-)
13.03.2008 07:51:00 | Lady Carmila