Bez pokory
Krajkoví jemných bezlistých.
Bruslařská dráha.
Zvlněná hladina řeky s kopečky pěny.
Všechno se mění...
Břehy.
Plné něhy předjaří.
Ne všechno se lidem vydaří.
Jak zásek do živého kmene.
Asfaltová ranvej
k letu do nových časů.
Mizí jen po setmění.
Všechno se mění...
Ráno se začerná nanovo.
Dělníci začnou.
Ať je hotovo.
Vzpomínám.
Před lety - zahradnictví.
Příroda učesaná rukama člověka.
A po listopadu ?
Všeho se to týká
- hájené zpustlo bez zahradníka.
Vláda bezových keřů.
A v jejich labyrintu,
křik bažantů
bez omezení.
Všechno se mění...
Později...povodeň.
Nezbylo zhola nic.
A dnes ?
Město trpí morbidní obezitou.
Roztéká se.
Je samo sobě malé.
Víc lidí, aut, domů.
Honem – rychle – bez zastavení.
Všechno se mění...
Město.
Dokulhalo se až do míst,
které patří řece.
Staví se slibně a znova...pokoru asi spláchla voda.
Přečteno 237x
Tipy 18
Poslední tipující: cevert, Lota, Psavec, Martinecka23, Robert Thomas, Bean, WhiteSkull, Romana Šamanka Ladyloba, Bíša, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)