Už měl hluku dost
Anotace: nechováme se k sobě vždy hezky
UŽ MĚL HLUKU DOST
zabil mou naději
odvrhl nešťastnou duši
udělal to v jediném
kratičkém okamžiku
a pak najednou
mírumilovně pokuřoval
ze své otlučené dýmky
a plnil vzduch jedovatým plynem
já bych nejraděj
zalezla a schovala se
do skuliny v podlaze
a zasypala za sebou
cestu ven kamením
on však se tvářil
jako by se nic nestalo
na chvíli se stal
pohyblivým pískem
dusícím slibnou úrodu
v jeho očích plál jas
světýlko radosti
duše se vznášela
vysoko nad zemí
kdyby jen mohl
létal by vzduchem celý
ale snad ho trochu tížilo
všudypřítomné svědomí
zavládla mizérie
svědomí vydávalo pach
který vyvolal mnoho snů
jež se nikdy neuskutečnily
chtěla jsem zaútočit
bránit si to své
ale při pohledu na něj
jsem se raděj stáhla
kráčel velmi pomalu
k metě svého života
neměla jsem sílu
srážet ho na kolena
kousíček před koncem
odcházel potichu
tu a tam něco zamumlal
možná už to ani nebyl on
možná to byly hlasy
přicházející z druhé strany
vždy až s velkým hlukem
dosáhl toho, co chtěl
možná právě proto
odešel tak potichu
už měl hluku dost
Komentáře (0)