Stojím ve tmě
Anotace: K loňským Vánocům....
Stojím ve tmě
a jen jedna vločka
(jedna malá bílá tečka)
roztéká se na mé skráni
a já jí v tom už nezabráním.
Ach ty malý kousku sněhu,
pročpak svoji chladnou něhu
dopřáváš jen mojí tváří?
Chci ať vločky nocí září!
Ať se klidně snesou z dáli
a zchladí vše, co lidi pálí.
Ať dopadnou do korun stromů,
na louky a střechy domů
a ať padnou i na silnice,
neb i ty jsou jak mé líce
- zmrzlé, byť i přesto bolí,
když je jaro spláchne solí.
Přečteno 439x
Tipy 4
Poslední tipující: ilona, just me
Komentáře (0)