Okřídlená věta
Anotace: Sine amore nihil. Bez lásky není nic.
Okřídlená, opuštěná věta,
tak oprýskaná, jak chmírko pampelišky,
stojím vzdorná osudu na pupku svého světa
pár kontinentů pode mnou, a závrať z horské výšky.
Do očí pravdu vmetu, tu z hůry Pánu vzatou,
a usednu na váhy Posledního soudu,
do poloprázdné urny, dám svatozář, ne zlatou,
a skočím šipku do pekelného proudu.
Božský Dante, tvé zachmuřené čelo
by mělo mi být otazníkem světa,
však místo toho mi v uších zaskučelo
a zůstala jen okřídlená věta.
Bez lásky není nic.
Přečteno 1825x
Tipy 12
Poslední tipující: D´Aninka, Badya, cevert, Flamy, Bíša, WhiteSkull, Veru
Komentáře (4)
Komentujících (4)