O Blbosti
Ó ty lidská Blbosti!
Jak jsi věčná a neomylná!
Chceš složit slib věrnosti,
rozum-dálka nedozírná!
Ó ty velká Blbosti,
hnána křídly zapomnění,
jsi roznětkou starostí,
lesy tiché šumí.
Ó ty sladká Blbosti,
na kolenou se ti klaním,
jezdec v sedle hlouposti,
vzdávám holt tvým daním.
Ó ty želvo sklerotiků,
v náručí tvých velkých vzlyků,
nepřítelko poustevníků,
jede jedů milovníků.
Přicházíš tak nečekaně,
otvíráš své velké dlaně.
Přicházíš tmou,
dveřmi, roky,
pokoříš i velké soky!
Přečteno 279x
Tipy 4
Poslední tipující: Danah, labuť, Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (1)
Komentujících (1)