Koleje
Anotace: ....všechny někam vedou....
Koleje běží před tebou,
jsou jak dva lesklí hadi,
ty nevíš kam až povedou,
a dálky tolik svádí.
Ubíhá pražec za pražcem,
na cestě do neznáma,
bože jak toužím někdy jít,
tu dlouhou cestu s váma.
Kolejí spojky rachotí,
pod koly stovek vlaků,
lucerny svítí na cestu,
v krajině černejch mraků.
Koleje,vlaky,nádraží,
a život tuláka,
nic jiného mě v životě,
snad tolik neláká.
Komentáře (0)