na vrchol hory veden spěchem
že někomu tam roste strom
jen letmo zaslechl jsem echem,
(sotva popadám teď dech)
víc už nevím, snad jen krom
jistoty, že není zmije
z prázdné kdo číše pije
(co pije jsem nezaslech)
***
Jiří s.
24.03.2008 20:24:00 | j.c.
a) Jen, pokud to není zmije.
b) Když nemá strach, že se zpije.
c) Pakliže ví, která bije.
Vyber si, je možno zvolit i více variant současně.
17.03.2008 15:19:00 | Špáďa
Tys pochybovala o číši (1. pád číš(e), 4. pád číši, číš; obdobně výš(e), výši, výš; nejmarkantněji pak skrýš(e), skrýši, skrýš)? Básníci o číších vědí své...
A třeba já si myslím (i když si na básníka spíše hraju), že:
Každý básník má svou číš,
z níž plnými jen doušky pije,
jeden do ní smáčí rety,
a ten druhý, však ty víš...
17.03.2008 12:04:00 | Špáďa