Vůně bohatství
Až člověk sepne ruce a svíci zažehne,
ke spánku v klidu,i pokoře ulehne.
Děkujme za lásku, chléb slova útěchy,
spokojenost, co dopadá nám pod střechy.
Všichni se nemodlíme Otčenáš vezdejší,
faráře slova, duše nám konejší.
Cítím prostupovat kouty libou vůni kadidla,
hříšník je pokušitel nabízí tajná osidla.
Držím se myšlenek tisknu své ruce k sobě,
bohatství v duši,zavoní po chudobě.
Zkřehlými prsty svírám růženec v dlaních,
však krásu vidím, jen v lidech samých.
© 2008, Sidy
Přečteno 352x
Tipy 33
Poslední tipující: bobi bobie, Belmon, kavec, Aluna, labuť, Maura, s.e.n, Pišák, Jan na Druhou, spare, ...
Komentáře (15)
Komentujících (8)