Husitská řiť
Anotace: o bolavém zásahu
Z hradeb řiť vystrčena, holá a bílá
znakem jest pohrdání, toť husitská síla
křižáci pod hradem vzteky se rdí
když kališnickou prdel na hradbách zří
Hbitě jest vystřelen přeostrý šíp
a v tichu nastalém přesně zasáhl řiť
raněn jest husita, hrdina, rek
v řiti své šíp on má a v očích vztek
Hej bratři, pojďte blíž, to musíte viděti
prokletý křižák bratra zasáhl do řiti.
Ten v bolestech naříká jak malé dítě
když ranhojič dobývá šíp z jeho řitě.
Hle, tu je ostrý ten hrot!
do zbraně husité, zpátky ni krok!
bijte je křižáky, papežence
vyženem ven z Čech všechny Němce
Do české řiti německý šíp nepatří
a proto bijte je, bratři i sestry
za bratra Jana bijte se reci!
do české prdele český šíp přeci!
A tak jdou dějiny krajem českým
řitě Čechů jsou šlehány prutem německým
málokdo vzpomene dnes na ten šíp
a dnes zas jak před lety vystrkujem řiť
Přečteno 346x
Tipy 8
Poslední tipující: pavlis, Romana Šamanka Ladyloba, Dračičák
Komentáře (2)
Komentujících (2)