Haiku XL-LV
Anotace: Ještě se k nim někdy vrátím ...
XL
Za vlnou vlna
zas a znovu běží vstříc
ty však unikáš
XLI
Rozkvetká třešeň
spálena prvním mrazem
pláče - jako ty
XLII
Jsem zmítán vichrem
ty jsi má pevná skála
která však klouže
XLIII
V ranním rozbřesku
vidím tvé slzy kolem
rosa mě chladí
XLIV
Jsi kapka rosy
zdobící listí dubu
jaká jsi krásná
XLV
Hřeješ jak tečeš
můj první ranní čaji
posledního dne
XLVI
Jsi tajemná noc
schovaná v jeskyni
neprobádaná
XLVII
Záchvěvy listů
ve vánku tvého dechu
další extáze
XLVIII
Nemotorný muž
jež nedokáže konat
je-li to třeba
XLIX
Skláníme hlavy
když dýchá na nás vítr
jsme jak ty klasy
L
Bere si můj dech
když ráno lezu vzhůru
nemá však právo
LI
Květ lotosový
se rozvine k večeru
jak tvá malá lest
LII
Dýcháme na ně
mráz bere naše cíle
nezahřejeme
LIII
Poslední doušek
a pak už nikdy více
a přece jeden
LIV
Malý samuraj
svádí své bitvy denně
nepřežije však
LV
Svoboda mluvy
vyjádřena mlčením
je nejcennější
Přečteno 307x
Tipy 4
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Lota
Komentáře (1)
Komentujících (1)