Oči
Oči kanou
kapky na vlnách
povytáhneš
jako stáhneš
a víčka tvá
vlhnou.
Po sirce do dvou vkládáš
marnotratnej hrdina
prostě musíš
aby všiml sis
jakou barvu mají.
Nemrkají
jako zmačkaný kus papíru
v koši čekají
víčka ospalá
a rety vzdychají
a rety vzdychají.
Jakou barvu mají....
Hluboké studny skruží
studánky
čtverácky za rohem se blyštící
unavené
jindy zase zlobící.
Jakou barvu asi mají....
A rety tvé
vzdychají.
Překvapení květů orchidejí
úžasem snu
nadějí
krabička sirek
plná až k zbláznění
vzdouvá se a ječí
" prasknu až k samovznícení ".
Jakou barvu asi mají....
Zahleděni
zděšeni sebou samým
prokouknou až na dno.
Hoří to
sálá to
praskají kosti
cévy
srdce buší na vrata
ztraceni
v plameni.
Jakou barvu
škvařící se světy
v očích svých
jedinečných
asi mají...
Přečteno 359x
Tipy 36
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Levandule, el viento, Juan Francesco de Faro, Marfuša, Pišák, Martinecka23, kavec, Elizabeth-Lili, jedam, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)