Zákopy

Zákopy

Anotace: ................

Zákopy mrazivé,plné ztracených nadějí,
každý z nich,tu na dopisy z domova čeká,
kdy jen dorazí,vzpomínky svobody se vrátí,
než píšťala velitele útok proti kulometům ohlásí,
smrt vojáky čeká,na poli slávy a hany,
hroby tu budou známých,neznámých vojínů,
květiny se budou,stále objevovat,
slzy zmizí,až se zapomněním,

květiny uvadnou,plevel je zahubí,

kolik chlapců tu zmizí,pod lidskou nenávistí,
padnou za vlast hrdinně,jak generálové říkají,
však kolikrát skutečnost je jiná,
smrt v bahně,tolikrát lákavá není….

spousty mladých bláznů,se stále najdou,
co tu do války,zběsile se ženou…
Autor Vlk v rouše, 21.03.2008
Přečteno 306x
Tipy 12
Poslední tipující: Šerák, Bíša, Severka, Princezna.Smutněnka, NikitaNikaT., Martin Šimeček
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"smrt jednoho = tragédie... smrt statisíců = statistika"...

24.03.2008 10:34:00 | Šerák

Trochu jsem si vzpomněla na písničku Řekni, kde ty kytky jsou ... mno, je to smutné, když k boji se používá lidský život.

21.03.2008 19:59:00 | NikitaNikaT.

Rozumí co jsi chtěl vyjádřit,souhlasím.

21.03.2008 18:48:00 | Martin Šimeček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí