Ne nesvoboda
Anotace: K zamyšlení... ?
Je to něco jako mezi:
nezrození a posmrtnost –
to, kde má duše vězí;
tělo není hostitel ani host.
Je to jako uprostřed ničeho:
nebytí – mimo to, co je jsoucí
a není nic, co by bylo mého –
prázdnota prostoupena nocí.
Není to však nesvoboda,
i když pálí jisté spoutání –
tudíž ani volnost – cosi bodá…
Nejistota? Strach? Pravda? Pokání?
Psychicky svázán v podvědomí –
fyzická volnost – do fyzikálních mezí.
V nezamčené cele, ruky lomí –
stačí jen svobodně vyjít, vymanit se ze rzi.
Přečteno 282x
Tipy 3
Poslední tipující: Charibeja, maena, fuu
Komentáře (0)