Baletka tančí, šaty zmáčené od krve.
Bílá, zmrzlá pořád tančí, a při tom řve.
Baletka tančí, ruce propíchané od trní,
nad ní hejno černejch vran,
andělé, když přijdou pro ní,
zasadí jim šestsetšedesátšest krvavých ran.
Baletka tančí, vlasy zmáčené od slz.
Bledá, mrtvá, pořád tančí
a při tom řve.