Pochyby
Nevím, zda-li mám ještě doufat,
držet si naději,
nebo čekat nějaké naplnění,
když jenom širé prázdno
kolem se plíží jako tajní…
A přece ještě něco je,
jinak bych nebyl,
přece doufám, držím se a čekám…
Ale jak dlouho ještě? A na co?
Jediné, co vím je, že nevím ani
jestli nevím nic…
Pochybnosti o smysluplnosti
sžírají mozek, srdce a duši
jako červotoči zdravé dřeviny…
Závazky vůči předkům?
Zahrnují i potomky?
Tradice, zvyky a dědictví?
Nebo novátorství?
Avantgardy jsou zavrhované…
Svobodou a svou myšlenkou nedojdu
ke kompromisům, porozumění a klidu…
Co čekám?
Štěstí jak blázen?
Lásku jak naivista?
Nechci iluze…
Chci pravdu, která sice bolí,
ale je jistá…
a vlastně ani neexistuje…
Nežiju, umírám?
Přečteno 363x
Tipy 5
Poslední tipující: Dermgen, Psavec, a_tao, WAYWARD
Komentáře (3)
Komentujících (3)