Balada o panně a lvici
V sluneční roklině
les voněl záhadnou lunou
stříbrnou vlnou
v hávu jesetera
Plul dálným plamenem
k vodnímu kapradí
nad měsíční zdí
s vlasy hudebníka
Žaloval šedivým vousům
o sleppé lesní panně
jež za obzorem stráně
šeptá jabloním
Slzami světila hřbet
věrné průvodkyně lvice
znamením bíle borovice
na nebeském koni.
Pustinou březového pole
panna a její lvice
ve stopách vyhořelé svíce
plynou statisíce let
Přečteno 561x
Tipy 1
Poslední tipující: WAYWARD
Komentáře (1)
Komentujících (1)