Živote, proč?
Živote, proč mi to děláš?
Slzy z očí kanou
na stránku nepopsanou.
Živote, proč vlastně jsi?
Utápíš mě ve svých mořích,
lehce dýchat nedovolíš.
Živote, tak cos mi chtěl?
K čemu ti mé strádání,
když ani k básním nemám nadání?
Živote, živote!
Nikdy jsi mě nepochopil,
říkat vše mi nedovolil.
Dnes naposledy tu klečím,
před tebou neskrytě brečím.
Dnes naposledy ptám se,
než ti zmizím v dálce.
Komentáře (1)
Komentujících (1)