V Údolí..

V Údolí..

Anotace: .. králů

Nezvládám touhu
pro ni slzy
na hřbitov jít s ní
smím prý brzy

nevím, co dělat
ptát se bojím
- pane, ta rada
něco stojí

znám jedno místo
zašlých stínů
tam smíte touhy
smýt svou vinu..

Hodím se na zem
ve svém žalu
polykat prach
v Údolí králů

psát o svý touze
dokolečka
až do smrti tam
touhu přečkat

plakat, rukama
tlouci skály
aby se mi snad
nevysmály

slunce i měsíc
z nebe hvězdy..
nechybí mi víc
nikdo, než Ty

proč taky měl bych
býti s Tebou
když faraonů
jat jsem kletbou

ne míň, než věky
budu toužit
s bohem Ra ve dne
nad ním kroužit

po nocích rýpat
do skal kolem
ve věčném rýt se
touhy dole

nepřestanu
dokud nezmizím
všecek už sedrán
z touhy ryzí

z hieroglyfů pak
můžeš číst si
bez konce text
o touze čísi..
Autor Petbab, 28.03.2008
Přečteno 309x
Tipy 15
Poslední tipující: PIPSQUEAK, waterlily, hanele m., Traci, NikitaNikaT., Simísek, Psavec, Bíša, just me
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Působivá, velmi se mi líbí...*:)

28.09.2010 09:22:00 | PIPSQUEAK

líbí

"Už bolo blúdenia dosť,
pozri prichádzam za Tebou..."
moc tej básni ale nerozumím.

31.05.2008 17:39:00 | waterlily

líbí

Pro mne emoční a silná básenka s hlubokou myšlenkou. Pěkné, povedené.

31.03.2008 12:51:00 | NikitaNikaT.

líbí

krásné, můj poutníku...

28.03.2008 19:38:00 | Simísek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel