Cesta ctnosti
Kapky bubnují na bambusovou skrýš
tam ukrytý starý mistr
popíjí šálek čajový
a rukou nepevnou
kreslí nadpis Cesty ctnosti
Štětec na chvíli odloží
otevře vratká dvířka,
spatří zelenkavé hory,
ranní mlhu vznášející se nad horami
svobodně tekoucí řeku a ptáky kroužící
V okamžiku ví, jak začít knihu
zavře vrátka, pevně stiskne štětec
a jemnými tahy kreslí první znaky:
"Tao, jenž lze postihnout slovy není věčné a neměnné Tao"
Přečteno 277x
Tipy 12
Poslední tipující: Ahimsa, takova, Rbb, Psavec, cevert, Romana Šamanka Ladyloba, Bíša
Komentáře (7)
Komentujících (5)