Moudrost
Anotace: Krátké zamyšlení na rozcestí bytí...
Čím býti mám, ó moudrosti,
čím býti mám s mou hrdostí,
kterak se můj život změní,
kéž upadla bych v zapomnění!
Jsem nic a chci být víc,
svým snům chci dát křídla,
ani láska zde nezmůže nic,
jsem jak barevná bublina z mýdla.
Nač je mi rozum, nač chytrost,
když paměť svou ztrácím,
mám přejít most
a místo kupředu - se vracím...
Přečteno 382x
Tipy 17
Poslední tipující: Keira Fey, Psavec, Juan Francesco de Faro, Šerák, vodnař, Petbab, kulishak, Lenie, jedam, WAYWARD, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)