Ticho jarních kravat
Anotace: Jaro na hřbitově? Aneb za křídly sýkorky…
Rozhostilo se ve mně
ticho rybářů
a hřbitovní kvítí
Pomeranč nebe
se oblékl do pyžama
a tancuje za křídly sýkorky
ve větvích třešní
pupencové melodie jara
V jedné ruce smrt
a ve druhé život
… zvláštní průvodci
mých pocitů
s kravatou údělu
Vedu je jako malé děti,
nevím proč,
odkud a kam,
vnímám jen
to naše zvláštní soukolí
Jako poslední kapka vody ve váze
stoupám stonkem růže
ke vzkazu mezi trny –
„miluju Tě“
A ve vínu utápím
všechny včerejší lomy
dna lahve
z pepřových přeháněk
Skleničkou rudého kdoulovce
spěchám do Tvé náruče
pro vášnivé objetí
Osvobozuje
od našich společných
oprátek
Voním
nedonošeným kocourkem,
kterému jsem dala
prozatímní jméno
Dráček
I ušlapaná koniklec
… přežije
pod ploutví
Tvé lásky
Přečteno 311x
Tipy 22
Poslední tipující: Lota, cevert, j.c., Šerpík 1, jedam, Severka, Bíša, Psavec, Juan Francesco de Faro, NikitaNikaT., ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)