Kam poletím..
Kam poletím, ešte neviem
z poletavých mojich premien
sám som blázon, povedzte mi
prečo nie som rád na zemi?
ťah ma dvíha do výšavy
oddelí od zemskej vravy
vynesie ma s ľahším vzduchom
nahor, kde je ticho, hlucho
až keď vidím na oceán
vydýchnem si, tlmím elán
šírava vôd, samá vlnka
na nich hravá perleť Slnka
vystriem krídla, vzduchom plachtím
boky trie prúd ako z šachty
letím ľahšie nad páperie
krúžim, do pľúc dych naberiem
z vesmíru chlad tvár mi vlaží
až k hviezdam sa neodvážim..
ľutujem, fatálny omyl
podo mnou spia blesky, hromy
keď Slnka disk za Zem zájde
strácam výšku, horím všade
nočnou búrkou strmhlav dolu
rútim sa, vzdám hviezdnu rolu
ako vosk mi telo zmäklo
rozhorelo sa v ňom peklo
padám, za mnou dymu kúdol
očí svit mi ohňom zrudol
žeravé sú krídel perá
radšej dolu nepozerám
kam sa rútim do záhuby
musí zhorieť ten, kto ľúbi?
sršia za mnou trsy iskier
naposledy krídla vystriem
tlejúce, na uhoľ čierne
diery sú v nich prenesmierne
blčím, ako fakľa žiarim
ešte sa mi čosi marí
že tam dolu ktosi čaká
na Fénixa Ohniváka..
Přečteno 301x
Tipy 17
Poslední tipující: PIPSQUEAK, waterlily, Lorraine, hanele m., Juan Francesco de Faro, Simísek, Bíša, Nút, Psavec, NikitaNikaT., ...
Komentáře (8)
Komentujících (6)