Panenka porcelánová
Anotace: Tahle úderná báseň vznikla v reakci na to, jak mi učitelka rozebírala mé básně. Sice hodně chválila, ale hledala smysl a záměr, který mnohdy ani nebyl. Nesnáším rozbory básní, protože podle mě se má báseň procítit a ne rozebrat jak onějaký stroj.
Sbírka:
Co zahlédla sova
Panenka porcelánová
korálky z perel
a botičky z perleti.
Panenka porcelánová,
kdo by ji želel?
Vzduchem se proletí.
Panenka z porcelánu,
chtěla vždy letět nocí,
a padnout ža k ránu.
Panenka z porcelánu
a její zvláštní pocit -
Má panenka z porcelánu!
A s každým svítáním
vstanu a vykročím
otřu prach z polic.
A s každým paprskem
rychle se otočím,
stínu se bojíc.
A s každým večerem
zacelím rány
a rázně rozbiju
ty vaše porcelány!
Přečteno 400x
Tipy 4
Poslední tipující: WAYWARD, Káňátko, Sokolička
Komentáře (2)
Komentujících (2)