Kam až to může zajít..
Anotace: ...když se příliš ponoříte do umění...ale možná v tom najdete i něco skrytého..
Když se mě ptali, zda se chci zabít,
odpovídal jsem, že nemám zbraň.
A když se tázali, jak pistol nabít,
řek jsem jen: pánbůh chraň!
---
A teď tu ležím s pistolí nabitou,
vzpomínám na své odpovědi
a krví ránu zalitou
a vedle těla dopis leží.
---
Mí drazí přátelé, začal jsem formálně,
musím Vám vysvětlit, proč život jsem si vzal:
První mé začátky skončily nevalně,
když po večerech román jsem psal.
---
V románu dívka češe si vlasy,
štěstí na ni nedá dopustit.
S mladými muži pohrává si
a proto jsem to musel ukončit!
---
Po letech knihu svou zdárně jsem dokončil
a dívku plavou nechal jsem zemřít.
Mozek můj ji však do skutečna převtělil
řka, že prý chtěla žít.
---
Stěžovala si, že takhle skončit neměla,
krásného muže měla si vzít.
Celé dny - pořád - jen brečela
a pak začala snít.
---
Hladila mne po tvářích a do ouška šeptala:
Jen ty a já na stránkách knihy.
Chytla mě za ruku, na nic nečekala,
vtáhla mne do bezmezné mlhy.
Přečteno 283x
Tipy 6
Poslední tipující: saddova, estrellita
Komentáře (3)
Komentujících (3)