REKVIEM
Anotace: Odešel mi kamarád, výborný houslista a muzukant vůbec. Člověk, kterých je opravdu na tomhle světě málo. Ve své genialitě pokorný a vždycky trochu nejistý... Sbohem Honzo!
Zas prošla kolem
svou ostrou kosou
sklízí co nezasela
V chladné své náruči
odnesla,
co bylo nám tak drahé:
Zpěv houslí i tichý hlas
Frak s motýlkem
Dlouhý tmavomodrý plášť
Rytmus kroků rozvážných
I kštici šedých vlasů
Ty oči z poměnek
v nich nejistotu...
Génia který v této době
tak těžko, přetěžko
měl se s životem potýkat
Zůstala mi ale matná,
zvláštní vzpomínka
když jeho ruce
jako dvě pětinohá zvířata
tančily na zažloutlých klávesách
a jakoby vědoucí
rvaly z nich
své vlastní rekviem
Přečteno 293x
Tipy 27
Poslední tipující: kavec, Noc17, Ctěný pán, colorka, Solitary Angel, dva, jedam, Psavec, Loudilka, Early Riser, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)