Pandóra
Anotace: černá zákoutí duše máme asi každý
Kdo jsi nevinen,
sehni se,
vem kámen.
Kdo jsi živ
a živ budeš,
poklekni,
kámen pohlaď,
před kterým se zuješ.
Dvojčata Promé a Epimé
příjmením ...theus.
Ten první nás udělal.
A za to ho Zeus
navěky
ke kameni přikoval.
Kdo jsi živ,
živ budeš,
když poklekneš bos před kamenem,
v pokoře, v úctě,
víc nepotřebuješ.
Člověče,
co trápit Tě může?
To není.
To zařídil.
Kdo? No přece dvojče první.
Promé.
Příjmením ...theus.
Do skříňky Trápení, Nemoci, Bolesti uschoval.
A za to ho Zeus
navěky
ke kameni přikoval.
A dvojče druhé?
Epimé.
Příjmením ...theus.
Za bratra a za trest,
za to ho Zeus
oženil.
Co mu dal,
když bratra
navěky
ke kameni přikoval?
Pandoru,
nejkrásnější ženu,
co kdy Země nosila
dostal za trest Epimé.
Příjmením ...theus.
Za bratra a ze vzdoru,
za to ho Zeus
potrestal
navěky
když mu dal Pandoru.
Pandóra,
nejkrásnější žena,
co kdy Země nosila.
Byla první ve kráse
a po vdavkách
příjmením ...theus.
Za muže, za švagra,
za to ji Zeus
potrestal
navěky
když jí dal
jen krásu.
Pandóra,
nejkrásnější žena,
co kdy Země nosila.
Byla první z řady žen.
Zvědavá.
Otevřela skříňku.
Kdo jsi nevinen,
sehni se,
vem kámen.
Přečteno 468x
Tipy 16
Poslední tipující: igniss, Lachailla, Romana Šamanka Ladyloba, Judita, isisleo, Puck, estrellita, Alan Black, Danah, WAYWARD, ...
Komentáře (11)
Komentujících (9)