Zatracená
Anotace: Tuhle básničku jsem napsala jako proud myšlenek a pocitů, takže vám to možná ani nebude dávat smysl, ale chtěla jsem vědět, co z toho vyleze, když to nechám proudit samo od sebe.
V jámě lano a lucerna
Svíčka s milimetrem knotu
Moje duše rozverná
Mění se na tvrdou hmotu
Ve studni kyblík a hluboká voda
Dává mi pít a šanci přežít
To světlo nahoře je má svoboda
Které z nízkého dna dosáhnu stěží
Na špici ledovce sníh a chlad
Vítr mě šlehá a slzy mé mrazí
Jak je to krásné na vrcholu stát
a dívat se dolů, jak se vše kazí
Na houpačce provazy a deska
Létám sem a létám tam a zpět
Samota je přece tak hezká
Když nezajímá mě žádný okolní svět
Na moři loďka a vzdálená pevnina
Houpu se dále a putuji k cíli
Náhle se ve vodě dotýkám delfína
Jenž uplaval s mou loďkou snad míli
Na Slunci horko a světlo
Já procházím se bosá po Měsíci
To, co mi však po tváři steklo
Jen těžko uhasí tak silnou svíci
V noci je tma a hvězdičky na nebi
Dívám se z okna a volám na jednu z nich
Měsíc se vysmívá, k hvězdě se velebí
A mně pouze slzy svítí na očích
Přečteno 348x
Tipy 8
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, Lachailla, Simísek, Danah, Hesiona-Essylt
Komentáře (3)
Komentujících (3)