ty krávo
říkám si a v duchu šeptám
jak v němém úžasu
pravdu hledám
ty krávo
jsem nesmělý
a možná moc teď mluvím
unikám v sobě
to já umím
ty krávo
probudil jsem se
na zelené stráni okraden,
upřeně zírám
bez myšlenek na včerejší den
ty krávo
máš ty ale krásné rohy
oči poulíš
mezi poli