Ještě když se finišovalo na odvrácený straně
Jestli jste ji
poprvý uviděli
ve dvaasedmdesátým
jako na dlani
z perspektivy
křičících kormoránů
co se řítí
tmou
&
z ruky do ruky
Jestli vaše máma řvala
bolestí
/a VÁM byl přednější
váš nářek/
a jestli jí táta říkal
"vydrž, miláčku"
nebo spíš byl zticha
a představoval si
ji na hajzlu
aby se ještě víc
odcizil
tedy jestli jste tohle doopravdy
viděli
tak mě musíte znát
protože já vás 100%
znám
ze zaplivaných pajzlů
z vyrabovaných vlaků
ze škváry a potu
Ale kdo může říct:
"tebe znám"
"znám tvou duši, ten beztvarý
mrak"?
Něco se stalo
jen nevím co
Ale přijdu na to
Až zase půjdu z ruky do ruky
až táta bude na pravdě boží
a máma taky
tak na to přijdu
co se tenkrát DOOPRAVDY stalo
Přiteče to ke mně
z děravýho mraku
a zůstane mi to
jako škvára v zahojených
dlaních
***
Přečteno 325x
Tipy 19
Poslední tipující: zenge, whiolet, malá a šikovná, cevert, drsnosrstej kokršpaněl, Lukáš Rymeš, Psavec, WhiteSkull, Marcella, smudlinek, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)