Samo sebou žít...
Anotace: vědět, co chtít, vědět, jak žít, vědět, kam jít a hlavně vědět, že ten kus ničeho bude žít v nás tak trochu vždycky...
.
Neexistence
Ulpívá za diakritikou slov,
Co usínají na patníku
…se vzácným halířem opodál
sedí žebrácká budoucnost s
modrou oblohou v očích
a z těch těkavých očí ulice
jde číst strach z nocí a
stinných bezejmenných nájemníků
s nirvánou na nosu objímám
starou bezdomovkyni a zahazuji halíře,
co teď leží opodál …
prý se tu někdo sháněl po dokonalosti
a po penězích a po bezchybné slečně a úspěchu
a …
a tak my jen učeně vyplázly jazyk
o nějakém dokonalém životě uprostřed ulice
nechaly jsme si zas zdát…
…a naše neexistence opíjely se dál…
.
Přečteno 304x
Tipy 15
Poslední tipující: pavlis, callowsick, Bíša, stmivani.na.lepsi.casy, Severka, prostějanek, smudlinek, Puck
Komentáře (4)
Komentujících (3)