Tajemství malého štěstí
Zatím co Frenk
každý podvečer řečnil u odrůdy Merlotu
pozdní sklizně
a s přibývajícíma chvílema
pozdvihoval hlas až křičel
směrem k neposlušným papouškům Kakadu
v pokusu naučit je pár slov o Životě
kterým by tak jako tak
pod vlivem tuhnoucího se jazyka nikdo nerozuměl
Merry sledovala teatrálnost jeho výrazu
Klidná až apatická
snad k všednosti toho večera
s klubkem žlutého chemlonu v klíně
a pěti krátkejma jehlicema v rukou
předstíraje pletení fuseklí
které stejně žádná nožka
nemohla pro malost obléknout
byl malý Oliver schoulený pod plastovým náklaďákem
Jakoby už o Životě věděl víc než Kakadu
Jakoby už uměl plést žluté ponožky
………………………………………….
Malý a sám
s přibývajícími decibely hlasu svého otce
a matčinou netečností
si tím byl téměř jist
Rozplakal se až když ……
obdivoval teplý prostor korby
Jakoby náklaďák
byl tou poslední teplou náručí
Přečteno 321x
Tipy 18
Poslední tipující: Monsignore, WhiteSkull, isisleo, jedam, kouzelníček, Bíša, Psavec, Severka, smudlinek
Komentáře (5)
Komentujících (5)