Schody
O půlnoci pršelo,
na mramorovém schodišti
krčila se zima.
Nevěřil´s zvonům,
jen v bušení spánků.
Pouliční lampy mrhaly časem,
ševelení pravdivých barev
usnulo,
drobně mží.
Nejsi sám, jen nevíš,
jak stvořit si další svět
z cihel a kamení,
dlaně vychládají,
když srdce dodoutnává.
Myšlenky skáčou po schodech,
olamují rohy,
těžší olova, tvrdší křemene,
hlava padá.
Strom zazelená nocí,
tma nezakryla cit,
v nočním nebi láska ,
v černé duši svit.
Přečteno 347x
Tipy 27
Poslední tipující: pTk, UCET KE ZRUSENI, jusTMee, igniss, elfkan, Romana Šamanka Ladyloba, labuť, isisleo, Danah, maena, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)