Pták nad hořícím lesem
Anotace: Výplod jednoho ze školních poetických momentů, co si na nás vymýšli naše potrhlá paní profesorka. Je to dost teatrální? :-)
Pták: Nahoře obloha modrá se,
Ovečky bílé se vesele pasou
A dole?
Černočerný les zmítaný zkázou
Les: Před chvílí dřímal jsem, poledne se vleklo
Tu cosi vyruší mě
U srdce mě píchlo a zžíhající bolest se šířila celým tělem
A teď už si jen hořím a hořím
Pták: Jaký je to pocit?
Být lesem plným života
Být nenasytnými plameny olizován,
Cítíš život?
Les: A jaké je to létat, řekni
Být volný jako pták?
Moci tak nechat oheň i stromy za sebou a kořenů si nevšímat?
Cítit život..
Oheň: Život, to je relativní pojem
Život jsem já, život i smrt
Vy si stěžujete?
S dovolením bych prošel
Býti ohněm též těžký úkol skýtá
Ničím, pálím, zžíhám…
Avšak dobrým sluhou, špatným pánem bývám
To je úděl můj, těžký stejně jak ten váš.
Přečteno 411x
Tipy 2
Poslední tipující: Lilly Lightová, prostě Zuzana
Komentáře (2)
Komentujících (2)