RŮZNÉ
Anotace: několik basnicek , ktere mam v jedne prezentaci
MILUJI NEBE
Miluji slunce,
Když svítí na mraky.
Miluji měsíc,
Když svítí mezi oblaky.
Miluji to blankytné pole,
Kde prohání se bílé ovce.
Miluji to tady dole,
Miluji to sladce.
MALÉ DÍTĚ
Malé dítě lásku ucítí,
Jako včelka kvítí.
To vonící poupátko,
Necítí nakrátko.
Dítě potřebuje lásku,
Hlazení vlásků,
Ono to lehce ucítí,
Možná lépe než dospělí.
ODLIŠNOST
Být odlišný,
neznamená jen být v něčem lepší nebo horší.
Ale i být smutný,
Protože jste přece ten strašný.
A jste sami,
Na všechno sami.
Přitom jste nic zlého neudělal,
Když ostatním se rozdávala jedna věc,
vy jste jen spal.
ANDĚL
Jsem anděl s jedním křídlem,
Nemohu létat.
Jsem tmavá noc s klidem,
Nemohu volat.
Jsem sama na všechno,
Na tu tmu i let.
Jsem zakletá v mracích,
Nemohu zpět.
POLIBEK
To je to, když nevíte jak řeč zastavit.
Když slova jsou zbytečná.
Když se bojíte všechno zkazit.
Tato věc pro vás není lehká.
Ale pozor aby nebylo pozdě,
Aby už nebylo koho by jste políbili.
Musíte se překonat,
Je čas aby jste strach zabili
VÍLA
Víla dne i víla nocí,
Víla všech mocí.
Víla slunce, víla mrak.
Ona řídí soumrak.
Hlídá létání motýlů,
Hlídá usínání andělů.
Přečteno 387x
Tipy 6
Poslední tipující: Zasněný básník, Darkkitty, Norlein
Komentáře (2)
Komentujících (2)