O ptáčkovi
Anotace: ..v nouzi poznáš přítele.. - j.c.ben -
Byl ptáček zpěváček.
Většinou v povětří pobýval,
jen radost světu rozdával
a překrásně lidem zpíval.
Pak jednou do veliké koruny
stromu uprostřed pláni zavítal,
kde malý ptáček v hnízdě se ukrýval,
všeho se bál a smutně jen pípal.
Tam poblíž hnízda si zpěváček sed
a spustil jak nejlépe znal.
Ten maličký v hnízdě zpozorněl
a v tu chvíli zapoměl, že kdy se bál.
Tak zpěváček malému ptáčku
v koruně lípy překrásně pěl,
ten tiše jen naslouchal
a líbezně na něj se díval.
Večer se schýlil.
A když malý v hnízdě už spal,
teprv zpěváček sirotka opustil
a světem širým letěl si dál.
Však zítra se vrátí, jak mu slíbil.
A když mámu jeho neshledá, zůstane.
Vždyť ve dvou svět je krásnější.
V tom nerad bych se mýlil.
.
Komentáře (0)