1942
Anotace: Přečtěte si a pochopíte
Dnes stesk a smutek vládnou dětem
pařáty orlice krutě se svírají
jak šedivá mračna nad goletem
a židé na slunce čekají
měšťáci žasnou nad baletem
o přízeň vůdce škemrají
vojáci wehrmachtu s bajonetem
svou kosou smrti sekají
supi už krouží smutným letem
po mrtvých obětech volají
dubová víka pod poupětem
o hrany rakví hrkají
a uvnitř ležíc nad sametem
mrtvoly pláčou, sténají
smutně se loučí s tímto světem
na cestu do nebe čekají
Přečteno 433x
Tipy 18
Poslední tipující: Larey, SvenHassel, Mrs.Grázl, estrellita, greapy, /cnz/, Marfuša, Psavec, Alan Black, WAYWARD, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)