Muka

Muka

Anotace: Ze sbírky: "Balady našich dnů"

Sbírka: Balady našich dnů

Muka

 


***
**
*

Zas je večer, zas je noc
a já volám probuzení na pomoc.

*
**
***

Černá hlína v černé tmě
a lopata v mých rukách.
Mrtvé tělo dívky
a má duše v mukách.

Tělo kamarádky
na zemi tu leží,
chladné a bez krve,
bože, oč tu běží!?

Musím se jí dotknout,
musím ji zahrabat,
proč musím?... Musím,
kopat, kopat, kopat!

Vstaň a promluv,
prosím, buď zas živa zdráva,
dýchej a otevři oči,
prosím, ať život neprohrává.

Nechci, nechci,
musím, já musím,
nemohu, nemohu,
bože, já se dusím!

Temno před očima,
nohy se mi podlamují,
padám k zemi, k ní
a její oči... na mě se dívají!

***
**
*

Už je ráno, už je den
a já nevím, kde to jsem?

*
**
***

Autor Miro Sparkus, 22.04.2008
Přečteno 436x
Tipy 4
Poslední tipující: estrellita, KiQi
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Toto je velmi luxusní básnička..opravdová muka :)

22.04.2008 17:52:00 | KiQi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel