Pečeni v troubě zase jsem spálil
víno se vylilo na bílý ubrus
namísto abych ho do číše nalil
Z pečeně kuřecí zůstal jen trus
Tak zase nic nebude z večeře ve dvou
asi se snažím s přehnanou vervou
Pozval jsem na večer – koho já dobře vím –
pozval jsem sám sebe s ženským pohlavím
Marně tu čekám až zazvoním na zvonek
Venku se konají Slavnosti sněženek
Snad jsem se tam zastavil omladit se o léta
může snad něco víc chtít mladý poéta?