Tulák a růže

Tulák a růže

Anotace: Pro Janu, lásku, můzu a kamarádku. Hodně štěsti.

Já viděl růži v prostřed poli.
Krásnou však samotnou tam kvést.
Svou prosbu zpívala mi.
Jak vítr a noční chlad může snést.
Já odhodlaně otočil se zády.
Se svým mečem před ní zůstal stát.
Větru zasadil jsem rány.
A noční chlad poslal jinam spát.
V srdci svém jsem její píseň slyšel pořád znovu.
V každé sloce opět jsem se narodil.
Díky ní já utekl jsem z hrobu.
A poprvé naplno jsem žil.
"Poutníče,děkuji ti za ochranu.
Teď pohlédni v mou tvář.
Silná jsem a už neupadnu.
Ochrání tě moje zář."
Byl to růže hlas.
Anebo vítr prohlaný.
Teď nešlo o mě, šlo už o nás.
A můj boj zdál se býti prohraný.
Splniv svůj úkol,odejít jsem mohl.
A nechat ji samotnou.
Však dnes i steskem.
Růže někdy uvadnou.
Mohl jsem zůstat a chránit ji ještě tisíc let.
Však nepronikly by přes můj stín.
Paprsky vyzářené sluncem.
Já v srdci měl splín.
Tím zabil bych ji,tím zastavil bych její vzlet.
Já nejraději bych se otočil.
A doufal,že to nebyl klam.
I kdyby pak vítr s námi zatočil.
Aspoň neumřel bych sám.
Chránil bych růži svého těla teplem.
Chránil,dokuď by poslední jiskra ve mě zbyla.
A celý svět zalil by se světlem.
Jen láska dál by tady žila.
Otočit,odejít či zůstat stát.
Tohle hlavou teď mi běží.
Můžu se jen bát.
Vybrat si správně? Ztěží
Autor Budlak, 25.04.2008
Přečteno 574x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí