Selka z moravy
Anotace: Dnes se u nás "slaví" pálení čarodějnic
Házela jsi slepici,
nicotná zrnka zrní,
selka zdravím kypící,
rostoucí hrdě v trní.
Nekonečně kruté poddanství,
kůži prací sedřít,
pro pány na panství,
třeba i zemřít.
Bylinky dětem vaříš,
proti černé nemoci,
v pánaboha věříš,
jen on může pomoci.
Farář církve svaté,
hranicí Tobě hrozí,
prý dědictví proklaté,
po prabábě s bradkou kozí.
Svaté církve inkvizice,
lži ze mě páčí,
palce drtí po tisícé,
botky španělské tlačí.
Pro názor pokrytce,
šat můj hoří,
nazývali mě čarodějnice,
a přece andělé se mi dvoří.
Přečteno 318x
Tipy 1
Poslední tipující: Wyrda
Komentáře (1)
Komentujících (1)