Snílkova komnata
Tajemná komnata
co v noci se zavírá,
ve svém nitru dusí
všech lidí sny a přání,
pro nedostatek kyslíku
rozatnčený plamínek svíce skomírá,
a další člověk vsupuje do komnaty
ani on se nevyhne žalobnému zavrzání.
To dalšího snílka udává petlice,
a on se zastydí,že jeho svědomí
už prošoupalo i poslední střevíce.
Už nic ho nezachrání,
to svědomí ho pohltilo a on
topí se v něm,
a když odněkud znenadání
ozve se hlas kladoucí otázku
,,Co tady chceš?"
On je pravdivě odpoví:
,,Sen, prosím, sen!"
Přečteno 278x
Tipy 3
Poslední tipující: Levandule, radexk
Komentáře (1)
Komentujících (1)