Vidím
Anotace: Nějak mě ty barvičky stále pronásledují....
Koho často potkávám
Vždy na stejném místě
Na koho teď zamávám
Kdo pozdraví mě příště
Kdo mi šlape na paty
A kdo mi vlasy hladí
Kdo jen vrčí za vraty
Kdo nebojí se zrady
Od rána až do hvězd
Barvy si prohlížím
V panoptiku prázdných gest
A neptám se zda smím
Skládám si vitráže
Z barevných střípků
Z každé tmy snažím se
Vykouzlit kytku
Co nosíme po taškách
A co ve svých duších
Tajemství po kapsách
Do stehen silně buší
K čemu jsou nám noviny
A v nich tisíce vět
Nepotřebuje hrdiny
Ten barevný svět
Od hvězd až do svítání
Pohádky vyprávím
O nesmyslném malování
S kašpárkem laskavým
Od žluté po zelenou
Duhovým schodištěm
Paletou nekonečnou
Utíkám před deštěm
Komentáře (0)