Mrtvá

Mrtvá

Anotace: Jaké by to bylo...? aneb všechny barvy smrti P.P., O.K. a P.V. + několikrát rychle za sebou opakovat: NE-US-KU-TEČ-NI-TEL-NÉ (doporučený poslech: P.O.D. - Goodbye for now)

Prapory z temného sukna
Smuteční fanfáry
Zurčí v hlavách pozůstalým
A jenom v té mojí
Jako v listopadovém dopoledni
Mám na dlaních
Zase růžové fleky

Můj zrychlený dech
Tikot hodin
A jinak nic
Protože zima je němá
A kotě z rozmaru
Bylo vráceno dárci

Zkus říct: TEĎ
A poslouchej
Jak se Tvůj hlas
Vzdaluje za práh slyšitelnosti...

Přesvědčuj lidi
Že černá je černá
A bílá jenom s Lanzou
Lidská krev největší kýč
A pod očima
Rozteklá maskara

Maškara

Jsem panenka ze skla
Každý den se rozbíjím
Aby bylo
Dost střepů pro všechny

Vzít vinu na sebe
Není pouze nejpohodlnější

Citová arytmie
Fraktura duše
Exitus

Gloria in excelsis Deo...!

Ať se všichni domýšlí
Proč nosím dlouhé rukávy

A kdybyste mi dali za úkol
Nakreslit se zevnitř
Odevzdám vám na výkrese
Jednu velkou černou šmouhu
- Svoji touhu
Nebýt

Jen se bojím
Co když
Samu sebe budu strašit
Jako oběti straší svoje vrahy

Budu vidět Tebe a ty další
Ale nikdy už Ti nepovím
Jak se motýlům upalují křídla
A těm
Co nedosáhli teplých krajin

Nikdy už Ti neřeknu
Jak je mi to líto
Že jsem nakonec vždycky řekla ne

A je po životě ještě stud?
(Myslím na svoje myšlenky)

Jsme od sebe tak blízko
Že každé ráno je jinak stejné
Přes syrové chyby
Každé jiné ponožky
Když ses už dvakrát vracel
A nedostatečná bude pořád stačit
Na matematiku růžových fleků

Je to jako bruslit
Po tenkém ledu cizí duše
Jako znova a znova
Nahlížet oknem
Na místo naší první nezkušené vášně
A v konečcích vteřin
Zoufale zatínat nehty do živého masa

Nesměle zábne od chodidel
A prý nejvíc nejstrašnější
Je skončit utopením
Utrpením

Podél severních plání
Už rozestavěli sněhové zábrany

Až se to doplíží
Až k nohám svatého Jana Nepomuckého
Nebude kdy
Dobelhat se o francouzských holích
Před mými splíny
Do tajnosnubné
Hlíny
Autor Bjanka, 28.04.2008
Přečteno 338x
Tipy 16
Poslední tipující: Myrja, hanele m., Dedillope, Churry, Ariella13, brooklyn, Rbb, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
líbí

někdy se nedá říct nic - právě proto že člověk ví...

05.05.2008 22:27:00 | hanele m.

líbí

Krátký rukávy, dlouhé černé nehty a jasno v hlavě to jistí. Povedlo se ti něco neskutečně krásného, ta báseň stojí za veřejné objetí.

30.04.2008 10:31:00 | Churry

líbí

A kotě z rozmaru
Bylo vráceno dárci.. T*

28.04.2008 16:23:00 | brooklyn

líbí

A kotě z rozmaru
Bylo vráceno dárci.. T*

28.04.2008 16:23:00 | brooklyn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí