Sedm kroků
Anotace: Psáno po přečtení "Reportáž psaná na oprátce"
Sbírka:
Pro Český Národ
Sedm kroků
Sedm kroků tam,
sedm kroků zpátky.
Sedm kroků k oknu,
sedm kroků ke dveřím.
***
Jako černý flek
na černější košili,
bylo gestapo a
SS man.
Co bušil,
kopal,
nadával,
a pak se smál.
Rozdrásané dásně
a bolavé svaly,
rozbitou hlavu,
to vše mu s láskou dali.
„Měj rozum a mluv“
= promluv a zraď.
„Už jsi prohrál, víš?“
= zlomím tě, to se vsaď.
***
Nezlomili, nezlomili,
hrdého člověka,
ať si mlátí, ať si kopou,
ať krev si na zem vytéká.
Ponižujte a plivejte,
jak vám černá duše ráčí,
nadávky a urážky,
hrdost v duši neomráčí!
Hnus, jen hnus,
nic víc, než hnus,
gestapo, Hitler, SS,
prostě hnus a hnus.
***
Sedm kroků tam,
sedm kroků zpátky.
Sedm kroků k oknu,
sedm kroků ke dveřím.
Tak velká cela,
Julia Fučíka,
a spousty dalších!
Jen pláč a vztek,
- na ten hnus!
Přečteno 315x
Tipy 5
Poslední tipující: Bíša, Wor, Psavec, estrellita
Komentáře (3)
Komentujících (3)