Dnešní svět
Anotace: další surrealistická s absurdními a existencialistickými prvky.
... a vysypaný tabák z lehké Sparty
se zatetelil a začal vytírat kuchyň.
Jeho paní si právě štupovala patu
a broukala si melodii
ze třetí věty Čajkovského Patetické.
Huspenina se sulcem si hráli v dětském pokoji
s orestovanými americkými brambory.
... a sousedovic rodina mezitím
nakládala bagáž do své růžové,
na svůj věk zachovalé, dvanáct set trojky.
Naproti přes ulici šlápl smažený řízek
do psího exkrementu a poskočil si do kroku.
Celou tuto scenerii nenápadně pozorovalo
hydraulické bourací kladivo.
... a na náměstí se to hemžilo nestraníky.
Burgundská šunka se hádala s pivním salámem,
krepový papír si pročítal volební plakát
a krejčovský metr stál opodál opřený o strom.
Bylo to příjemné, teplé odpoledne
všedního dne v jednom z mnoha světů,
v tom našem.
Přečteno 409x
Tipy 3
Poslední tipující: Isobel, drsnosrstej kokršpaněl
Komentáře (3)
Komentujících (2)