***Hory***
***Dobýváš hory, divoké, tajemné***
***Úsilí veliké, napětí nezměrné***
***Vrcholu uhlídáš, mraky jej pohltí***
***Zkoušíš to poprvé, podruhé, potřetí***
***Ta v tichém vzdoru, hlubokém mlčení***
***Vrchol svůj nevydá, za nic ho nesmění***
***V hlavě pár myšlenek, planě jen zraje***
***Až jednou, v správný čas, zjeví své taje***
***Tak skloněn v údivu, úctě a pokoře***
***Svůj žal teď musíš jít, utopit do moře***
***Co chutná nahořkle, trpce a slaně***
***A srdce na cáry, jak zedřené dlaně***
********* O hoře -- hoře ó hoře ***
Komentáře (0)